Over De Speelschans

Welkom bij speeltuin De Speelschans!

Een open speeltuin

De Speelschans is een open speeltuin. Dit betekent dat iedereen gratis toegang heeft tot de veilige omheinde speeltuin.

Je hoeft dus geen entreegeld te betalen of lid te zijn van de speeltuinvereniging om met de kinderen te komen spelen. Dit heeft als voordeel dat de kinderen ook kunnen spelen in de speeltuin buiten de tijden dat de portier aanwezig is (zoals vroeg in de ochtend of in het weekend).

Lid worden hoeft niet, maar stellen wij zeer op prijs! Zonder leden is er immers geen contributiegeld en geen subsidiegeld om de speeltuin te onderhouden, uit te breiden of activiteiten te organiseren. Een lidmaatschap kost €14.50 per jaar per gezin. Wilt u lid worden? Stuur een mail naar info@despeelschans.nl

Aanwezigheid portier

Afgezien van de wintermaanden is er elke werkdag tussen 11 tot 17 uur een portier aanwezig die toezicht houdt, in het winkeltje lekkernijen verkoopt en zorgt dat de toiletten schoon en toegankelijk zijn.

Een speeltuin ook voor gehandicapte kinderen

De Speelschans is toegankelijk en bruikbaar voor en door rolstoelgebruikers. Er is een grote schommel waar kinderen in kunnen liggen, de brede glijbaan is geschikt om naast elkaar te glijden, de picknicktafels zijn verlengd en er is een invalidentoilet.

Meedenken en meedoen

Speeltuinvereniging de Speelschans is een vereniging waar we de mening en hulp van de leden waarderen. Met ideeën en opmerkingen kan men altijd terecht bij een van de bestuursleden. Er is elk jaar een algemene ledenvergadering, waar de leden het financieel jaarverslag, de begroting kunnen inzien en hun ideeën kwijt kunnen.

Wil je mee helpen met activiteiten organiseren voor de kinderen, een klusje doen of heb je ideeën voor de speeltuin? Laat het de bestuursleden van de speeltuin weten! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een steentje willen bijdragen aan deze fijne speelplek.

Steek je ook graag de handen uit de mouwen? Wil je meedenken in de toekomstplannen van de speeltuin? Of ben je praktisch ingesteld en doe je graag een klusje? Mail het ons via info@despeelschans.nl

De Speelschans wenst iedereen veel speelplezier!