Over De Speelschans

Welkom bij speeltuin De Speelschans!

Een open speeltuin

De Speelschans is een open speeltuin. Dit betekent dat iedereen gratis toegang heeft tot de speeltuin.

Je hoeft dus geen entreegeld te betalen of lid te zijn van de speeltuinvereniging om met de kinderen te komen spelen. Dit heeft als voordeel dat de kinderen ook kunnen spelen in de speeltuin buiten de tijden dat de portier aanwezig is (zoals bijvoorbeeld vroeg in de ochtend en op zaterdag en zondag).

Lid worden hoeft niet, maar stellen wij zeer op prijs! Zonder leden is er immers geen contributiegeld en geen subsidiegeld om de speeltuin te onderhouden, uit te breiden of activiteiten te organiseren.

Aanwezigheid portier

Op dit moment (mei 2022) is de portier helaas afwezig wegens ziekte. Het winkeltje is dus gesloten. De toiletten zijn alleen geopend als de BSO aanwezig is, indien dit qua drukte haalbaar is.

Afgezien van de wintermaanden is er elke werkdag van 11 tot 17 uur een portier aanwezig die extra oplet, drinken, snoep, chips en ijs verkoopt en ervoor zorgt dat de toiletten open zijn.

Een speeltuin ook voor gehandicapte kinderen

De Speelschans is toegankelijk en bruikbaar voor en door rolstoelgebruikers. Er is een draaimolen waar rolstoelen in kunnen, er is een schommel waar kinderen in kunnen liggen, de glijbaan is geschikt om als volwassene je kind op schoot te nemen, de picknicktafels zijn verlengd en er is een invalidentoilet.

Meedenken en doen

De speeltuinvereniging de Speelschans is een vereniging waar we de mening en hulp van de leden waarderen. Met ideeën en opmerkingen kan men altijd terecht bij het secretariaat Verder is er elk jaar een ledenvergadering, waar de leden het financieel jaarverslag en de begroting kunnen inzien en hun ideeën kwijt kunnen.

Wil je mee helpen met feesten, klussen of post rondbrengen laat het de speeltuin weten. Stuur een mail naar info@despeelschans.nl.

De Speelschans wenst iedereen veel speelplezier !