Over De Speelschans

Welkom bij speeltuin De Speelschans op de Van Vollenhovenkade in Leiden!

Een vrij toegankelijke speeltuin

De Speelschans is een vrij toegankelijke speeltuin. Dit betekent dat iedereen gratis toegang heeft tot de veilige, omheinde speeltuin. De speeltuin is rustig gelegen en heeft voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving. Let op, het parkeren is betaald.

Je hoeft dus geen entreegeld te betalen of lid te zijn van de speeltuinvereniging om met kinderen te komen spelen of een kinderfeestje te vieren. Dit heeft als voordeel dat de kinderen ook kunnen spelen in de speeltuin buiten de tijden dat de portier aanwezig is.

Lid worden hoeft niet, maar stellen wij zeer op prijs! Zonder leden is er immers geen contributiegeld en geen subsidiegeld om de speeltuin te onderhouden, uit te breiden of activiteiten te organiseren. Een lidmaatschap is €14.50 per jaar per gezin. Wilt u lid worden? Stuur een mail naar info@despeelschans.nl en we nemen z.s.m. contact met u op. In de speeltuin zelf hangen ook posters met een QR code waarmee u kenbaar kunt maken lid te willen worden.

Aanwezigheid portier

Afgezien van de wintermaanden is er elke werkdag tussen 11 tot 17 uur een portier aanwezig die toezicht houdt, in het winkeltje lekkernijen verkoopt en zorgt dat de toiletten schoon en toegankelijk zijn. Komt u ook een kopje koffie/thee halen?

Een speeltuin ook voor gehandicapte kinderen

De Speelschans is toegankelijk en bruikbaar voor en door rolstoelgebruikers. Er is een grote schommel waar kinderen in kunnen liggen, de brede glijbaan is geschikt om naast elkaar te glijden, de picknicktafels zijn verlengd en er is een invalidentoilet.

Meedenken en meedoen

Speeltuinvereniging de Speelschans is een vereniging waar we de mening en hulp van de leden waarderen. Met ideeën en opmerkingen kan men altijd terecht bij een van de bestuursleden. Zij zijn te bereiken per mail. Elk jaar is er een algemene ledenvergadering, waar de leden het financieel jaarverslag, de begroting kunnen inzien en hun ideeën kwijt kunnen.

Eerste hulp nodig?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, natuurlijk doen we er alles aan om de speeltuin zo veilig mogelijk te houden. Toch kan een ongelukje gebeuren. Heeft u een arts(assistent) nodig? Neem dan contact op met Huisartsenpraktijk De Laat de Kanterstraat via telefoon nummer: 071-513 4345. Bij directe spoed bel: 112.

De Speelschans wenst iedereen veel speelplezier!